Direct contact: 050 850 3024

De meest bekende vormen van oefentherapie zijn Oefentherapie Cesar en Oefentherapie Mensendieck. Bij SCOEF in Groningen worden beide vormen toegepast. Er zijn echter weinig verschillen tussen deze twee vormen van Oefentherapie en dat is ook de reden dat het SCOEF kiest voor de term oefentherapie alleen. Zonder bijvoeging.

De algemene oefentherapie is gericht op het gebied van houding en beweging. Oefentherapie is uniek als het gaat om zelfinzicht en zelfmanagement in de behandeling van lichamelijke klachten. Hoewel het woord ‘oefentherapie’ suggereert dat er vooral geoefend wordt, is dit zeker niet het geval. Het oefenen is een middel en niet een doel. We richten ons op uw dagelijkse activiteiten en haken in op een voor u passende methode om hier verandering in aan te brengen.

Wat voor lichamelijke klachten u ook ondervindt, bijvoorbeeld knie-, been- of rugklachten, in alle gevallen zoeken we naar de oorzaak in uw bewegings- en houdingspatroon. Daarbij richten we ons op uw dagelijkse problemen. In veel gevallen kunnen kleine veranderingen in uw dagelijkse activiteiten enorm van invloed zijn op uw klachten.

In de therapie kijken we met u naar de mogelijkheden om een aantal negatieve patronen op het gebied van houding en beweging te doorbreken, waardoor u zelf grip krijgt op uw klachten. U krijgt dus tools om uw klachten zelf te beïnvloeden en/of op te heffen.

 

Onze specialist


Matthijs de Niet Chronische Pijn | Algemeen Oefentherapeut
  • SCOEF en uw klacht?
  • 1. Eigen inzicht
  • 2. Zelf controle
  • 3. Praktisch
  • 4. Realistisch