Direct contact: 050 850 3024

Stress kan op verschillende manieren invloed hebben op het lichaam. Het kan onder andere leiden tot hoofdpijn, ademhalingsproblemen of nek en schouder klachten (CANS). Daarnaast kost stress vaak ook veel energie (alarmtoestand), waardoor u snel moe bent en weinig energie overhoudt voor uw dagelijkse activiteiten.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling van stressgerelateerde klachten bij de oefentherapeut is het zoeken naar de verhouding tussen belasting en belastbaarheid. Inzicht in uw klachten en het leren aanvoelen van uw grenzen zijn de eerste stappen. Het leren inzien en aanvoelen van de invloed van de stress op bijvoorbeeld de spierspanning, is echter niet voldoende. Een verandering in uw houding en bewegingspatroon is van groot belang om de lichamelijke belasting lager te krijgen.

Hoe we het precies aanpakken is afhankelijk van wat bij u het beste aansluit. De één is gebaat bij ontspanningsoefeningen, maar de ander weer veel meer in de richting van flink trainen of juist praktisch toepassen. Na de intake stellen wij een plan met u op waarin we streven naar een behandeling op maat. Wij coachen u om zelf controle te krijgen over uw stressgerelateerde houdings- en bewegingsklachten.

”Hoe we het precies aanpakken is afhankelijk van wat bij u het beste aansluit.”