Direct contact: 050 850 3024

Bekkenklachten komen veelvuldig voor en kunnen zeer heftig zijn. De pijn, rondom het bekken en mogelijk de bovenbenen, ontstaat meestal door disbalans rondom het bekken. De pijnklachten belemmeren u in het uitvoeren van de gewone dagelijkse dingen.

Ook tijdens een zwangerschap kunnen er bekkenklachten ontstaan. Voor, tijdens en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in uw lichaam. Mede door deze veranderingen kan er pijn ontstaan rondom het bekken. Deze pijn kan zich bevinden in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen, de bekkenbodem en/of aan de zijkant van de bovenbenen. De pijn begint vaak nadat u (te) lang in dezelfde houding hebt gezeten of gestaan of na (te) zware lichamelijke inspanning. Ook specifieke bewegingen zoals omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen pijnlijk zijn.

De behandeling van deze klachten wordt praktisch gehouden. Samen met u stellen we doelen op die u zou willen behalen. U krijgt in eerste instantie oefeningen om de pijn de verminderen, de stand van het bekken te corrigeren en de stabiliteit te verbeteren. Maar met name zal de focus liggen op uw dagelijkse activiteiten, om de belasting op het bekken zo gunstig mogelijk te maken, zodat de klachten structureel weg blijven.

 

  • Waar richten we ons op?
  • 1. corrigeren stand bekken
  • 2. stabiliseren bekken
  • 3. dagelijkse activiteiten